Online Marketing Specialist, Shell

2009 – 2015

Royal Dutch Shell opererer indenfor olie og energi. Målt på omsætning ($233 mia. i 2016) er Shell blandt verdens største virksomheder. 92.000 ansatte i mere end 70 lande. Shell har hovedkvarter i Haag og sin formelle adresse i London.

Ansvar
Online Marketing Specialist / Internet Advisor Nordics, Shell
En selvstændig, virtuel stilling som med nordisk ansvar, hvor jeg rådgav om og håndterede alt indhold til fem officielle landesites samt Apps. Reference til det globale web management team i London. Havde et stærkt internationalt samarbejde og indgik desuden i det globale udviklingsteam.

Udfordringer
At skabe relevant og involverende indhold for nuværende og potentielle kunder. Optimering af den digitale kommunikation i alle relevante kanaler.

Resultater 

  • Online marketing. Rådgav forretningsområderne om digital kommunikation, best practise, optimering af budskaber og brugen af de forskellige digitale kanaler.
  • Vedligeholdt og opdaterede fem landesites via CMS. Holdt konstant siderne aktuelle, fejlfrie og opdateret med relevant indhold. Gik fra 400 til nul fejl.
  • SEM og eMarketing. Samarbejde med marketing. Trafikken steg 40% over 3 år.
  • Formidle indsigt via web statistik (Google Analytics), analyser og rapporter.
  • Mobil. Aktiv partner i det globale team der re-designede en App. Udviklede en plan for fremtidige forbedringer og præcisering af proces for redaktørerne.
  • SEO. Optimering af indhold. Vi gik fra ukendt til et organisk søgeresultat på første side i Google. Kontinuerlig forbedring af indhold i f.h.t. brugerne og søgemaskiner.
  • Projektarbejde. Deltog med udvikling af den nye globale Internet portal for Shell.
    Internationalt samarbejde. Stort netværk og berøringsflade på flere niveauer.

 

Tilbage til karriere forsiden.